top of page

Har du fått vannskade fordi du glemte å skru av utekrana?

Oppdatert: 21. feb. 2023

Glemte du å skru av utekrana og koblingen til hageslangen i høst? Da kan du se konsekvensene av det i form av en liten skøytebane i stua i løpet av vinteren. Kanskje humrer du litt for deg selv nå, stolt og fornøyd med at du har en frostfri utekran og dermed er fritatt vannlekkasje i boligen. Frostfrie utekraner er ingen garanti mot lekkasje, du er langt tryggere, men må allikevel ta noen forhåndsregler.

Bilde av en fryst utekran
Fryst utekran


Dette må du huske før du drar på vinterferie


Vi har vært på noen oppdrag der kunden har glemt å skru av utekranen før de dro på ferie. Rørene har sprukket og vannet har fosset ut av de ødelagte rørene og havnet i vegg og på gulv. Selv om forsikringen dekker kostnader for skade på inventar og oppussing, blir oppussingsprosjektet ofte en tidkrevende og slitsom prosess for boligeier.


Husk å stenge av den frostfrie utekranen skikkelig. De eldre utekranene har en egen stengekran inne. Når denne er skrudd av, åpner du ventilen og sørger for at alt vann renner ut. Deretter åpner du utekranen og tømmer denne for vann.


Har du en frostfri utekran, må du huske å stenge av den lille krankoblingen i plast som ofte er festet til kranen. Krankoblingen sin oppgave er å holde på vannet, og dette gjør at vannet kan fryse inne i veggen om vinteren, selv om kranen er frostfri.


Kan ta tid før vannlekkasjer oppdages


Ofte er vannlekkasjen så liten at den ikke høres, og det tar derfor lang tid før den oppdages. Mange har rørene i et kjellerrom som blir lite brukt, ofte blir vannlekkasjer først oppdaget når man ser parketten har fått fukt- og vannskader av vann som har rennet fra rør og ut i vegg og videre inn under, eller oppå gulvet.


Så et lite tips fra oss; vær ekstra oppmerksom på vannrør i kjellere og rør som ligger i yttervegger, da det kan dannes en kuldebro, som gjør at vannet fryser.


Har du behov for en rørlegger? Nøl ikke, ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

898 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page