top of page

Hva koster det å installere vannbåren varme?

Prisen for installasjon av vannbåren varme, kan variere veldig basert på varmekilden du velger. kvadratmeterprisen baseres også på hvor stor boligen din er. Større boliger vil naturligvis få en lavere kvadratmeterpris siden prisen på varmekilden kan fordeles over flere kvadratmeter.

Illustrasjonsbilde av vannbåren varme med energibrønn.
Illustrasjonsbilde av vannbåren varme med energibrønn.

Pris på installasjon av væske-til-vann-varmepumpe


En væske-til-vann-varmepumpe koster fra 130.000 kroner og oppover. Du må også regne med at det kommer ekstra kostnader med til boring. Alle som skal ha vannbåren varme må ha energibrønn.


Installering av rørsystemet for vannbåren varme koster mellom 800 kr og 3000 kr per kvadratmeter der man legger inn gulvvarme. Alt ettersom hvilke produkter du ønsker å gå for.


Her kan du se hvor mye du kan spare med en væske-til-vann-varmepumpe fra oss og vår samarbeidspartner Parketthuset. Send inn forespørsel ved ønsket varmepumpe på Parketthuset sin nettside, og vår samarbeidspartner vil kontakte deg for et pristilbud.


Pris for boring av energibrønn/bergvarme


Dersom du ikke har tilgang til bergvarme eller energibrønn, må det bores etter. Prisen for et borehull er avhengig av dybden på hullet. Hvor dypt borehullet skal være avhenger av hvor stor bergvarmepumpe man velger, samt fjellets mineralsammensetning, der kalkstein leder varme langsommere enn granitt. Vanninnholdet i fjellet nær grunnvannet påvirker også energibrønnens dybde. For å utnytte varmen i fjellet kreves det et borehull på mellom 80-200 meter. Du må regne med minst 350 kr per meter for boring av energibrønn. Prisen på et føringsrør kommer i tillegg og koster ca 650 kr per meter.


Et borehull på 100 meter koster noenlunde mellom 20.000 og 22 000 kr uten føringsrør. Med føringsrør vil totalprisen være et sted mellom 40.000 og 100.000 kr.


Få støtte av Enova


Enova deler ut pengestøtte til private husholdninger som ønsker å installere energivennlige løsninger i boligen. Hvor mye du får i støtte er avhengig av hvilket tiltak det gjelder, da støtten beregnes ulikt mellom de forskjellige tiltakene. Målet med ordningen er å gi privatpersoner et initiativ til å gjennomføre smarte klimavalg. Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson. Arbeidet må være utført av et registrert firma. Dokumentasjon av kostnader må også være i samsvar med norske lover og forskrifter. Her kan du lese mer, samt søke om støtte til ditt energitiltak.


Hvem passer bergvarme for?


Bergvarme passer til hushold som har et energibehov fra 20.000 kWh og oppover per år.

Bergvarme kan stå for opptil 90% av husets varmebehov og prisen for boring og installasjon ligger på rundt 230.000 kr over oppover. Bergvarme krever ingen vedlikehold og har en levetid på 20-30 år.

Er vannbåren varme søknadspliktig


Installasjon av vannbåren varme i Oslo er søknadspliktig. Du må derfor få godkjenning av kommunen før du går i gang med prosjektet. Reglene variere fra kommune til kommune, for eksempel er det i Oslo i de aller fleste tilfeller søknadspliktig ved boring av energibrønn. Unntaket gjelder boring av en til to brønner som skal tjene eneboliger, rekkehus eller mindre bygg.


Ønsker du å vite mer om installasjon av vannbåren varme og hvilke priser som gjelder for din bolig? Kontakt oss for en uforpliktende samtale!


1 917 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page