top of page

Hvorfor velge vannbåren varme

Oppdatert: 11. apr. 2023

Fordi det er billigere oppvarming med varmepumpe eller fjernvarme enn det er med elektrisk gulvvarme.

Energieffektivt hus med to personer inni.

Det er flere gode grunner til å velge vannbåren varme til ditt hjem. Her er noen av de vanligste fordelene:

  • Energieffektivitet: Vannbåren varme kan være en av de mest energieffektive måtene å varme opp hjemmet ditt på. Hvis du har en høyeffektiv varmekilde og et godt isolert hjem, kan du redusere energikostnadene dine betydelig sammenlignet med andre varmesystemer.

  • Komfort: Vannbåren varme gir en jevn varmefordeling i hjemmet ditt, og kan bidra til å eliminere kalde flekker og kuldebroer som ofte kan oppleves med andre typer oppvarming. Du vil føle deg mer behagelig og varm i hele boligen.

  • Estetikk: Med vannbåren varme er det ingen synlige varmekilder som radiatorer eller luftkanaler, som kan ødelegge estetikken i hjemmet ditt. Isteden kan rørene være skjult i gulv eller vegger, som gir et renere og mer attraktivt utseende.

  • Holdbarhet: Vannbåren varme kan ha en lengre levetid enn andre varmesystemer, siden det er færre bevegelige deler og mindre slitasje. Med riktig vedlikehold og reparasjoner kan vannbåren varme vare i mange år. Vannbårne varmesystem, som rørsystem og radiatorer, har en forventet levetid på mellom 30 og 50 år.

  • Fleksibilitet: Vannbåren varme kan være fleksibel og kan brukes i en rekke forskjellige hjem og bygninger, uavhengig av størrelse eller form. Rørene kan også installeres i forskjellige mønstre og retninger for å passe til forskjellige rom og planløsninger.

Samlet sett kan vannbåren varme gi deg mer komfort, bedre effektivitet og holdbarhet, og mer estetisk appell sammenlignet med andre varmesystemer. Det kan være verdt å vurdere hvis du planlegger å installere et nytt varmesystem eller oppgradere det eksisterende.


Hvor lenge varer vannbåren varme?


Levetiden på vannbårne varmesystem, som rørsystem og radiator, har en forventet levetid på mellom 30 og 50 år. Når det gjelder varmepumper, anslås en levetid på pluss/minus 20 år, (10 på luft-vann og rundt 20 på væske-vann) Dette avhenger av type pumpe


Kan man kjøle ned vannbåren varme


Dersom du har en viftekonvektor, så kan du kjøle ned boligen din. Har du bergvarmepumpe, kan du få nesten gratis kjøling fra energibrønnen. En viftekonvektor er en radiator med en innebygget vifte, som sørger for at varmen sprer seg raskt i rommet. Viftekonvektorer passer godt til bergvarme- og luft-til-vann-varmepumper.


Ønsker du å vite mer om vannbåren varme og hva det vil koste i din bolig? Kontakt oss for en uforpliktet samtale.

252 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page