top of page

Reduser strømregningen med vannbåren varme

Oppdatert: 21. feb. 2023

De siste månedene har strømregningen til nordmenn vært skyhøye. Årsaken til de høye strømprisene ønsker vi ikke å gå så nøye innpå her, men vi kan nevne at det kommer av flere faktorer. Bl. a at fyllingsgraden i vannmagasinene i Sør-Norge er under normalen og fordi Norge er knyttet til det europeiske kraftmarkedet. Her kan du lese om hva kan du selv gjøre for å redusere ditt energibehov, slik at du kan spare opptil en femtedel av strømregningen.


Rørlegger som fikser vannbåren varme med rør i gulvet
Rørlegger som fikser vannbåren varme med rør i gulvet

Hva er vannbåren varme?


Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde, for deretter å sirkulere rundt i boligen gjennom rør i gulv eller gjennom radiatorer. Dette gir en jevn varme og et godt inneklima i boligen. Temperaturen kan du styre med romtermostat festet på vegg, et sentralt varmestyringssystem, eller via app på mobilen.


Vannbåren varme kan kombineres med ulike varmekilder, og fungerer godt sammen med for eksempel en luft-til-vann-varmepumpe, væske-til-vann varmepumpe, biokjel eller solfangere.


Spar penger med vannbåren gulvvarme


Spar penger på oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vannbåren varme er et av de mest effektive tiltakene mot høye strømregninger og vil kunne bidra til at du vil spare penger på oppvarming i mange tiår fremover.


Du får mer ut av en varmepumpe hvis varmen distribueres via vannbåren gulvvarme, fordi da er det nok at temperaturen på vannet er moderat, da varmen fordeles på en stor flate. En jevn temperaturfordeling i boligen gir økt komfort og sparte energiutgifter. Lavere temperaturløft fra ute- til inneluften gjør at du sparer energi.


De vannbårne rørene har lang levetid og kan ligge i over 100 år før du trenger å bytte de ut. Du har stor fleksibilitet da kan velge mellom mange ulike fornybare varmekilder, samt at det fungerer godt sammen med varmekilder av fornybar energi. Vannbåren varme bidrar til lavere strømforbruk, og du sparer i tillegg penger i form av lavere driftskostnader.


Ønsker å få energieffektiviseringen opp på den politiske agendaen


Rørentreprenørene Norge jobber for å få energieffektivisering opp på den politiske dagsordenen. RørNorge er blant 26 organisasjoner som ber regjeringen bevilge en milliard til å støtte velprøvde, modne og varige energitiltak som energieffektivisering og egenproduksjon. Dette ber de om for både private husholdninger, næringsbygg, kommuner og landbruk. De kraftige strømprisene de siste månedene understreke behovet for energieffektive tiltak.29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page